Практична підготовка – запорука справжнього професіонала

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся захист практики здобувачами спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Майбутні міжнародники представили результати виконання індивідуальних завдань та поділилися набутим досвідом.

Практику проходили у змішаному форматі: як онлайн, так і безпосередньо на базах стажування. Студенти активно взаємодіяли із фахівцями Почесного консульства Литовської Республіки у м. Дніпро, Дніпропетровського обласного центру грузинської культури «Сакартвело», Дніпропетровської обласної державної адміністрації, ГО «Інститут стратегічного розвитку та медіації», ТОВ «Альбакор» та Головного управління статистики у Дніпропетровській області.

Захист результатів практики відбувся у форматі підсумкової онлайн-конференції. Участь у ній взяли студенти, керівники практики та стейкхолдери спеціальності, а організувала захід кафедра міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін.

Студенти виступили з доповідями, на яких продемонстрували результати виконання індивідуальних завдань: їх спільно складали керівники практики від університету та установи. Цьогоріч такі завдання враховували особливу актуальність безпекової складової для України та світу, вивчення досвіду дипломатії воєнного часу, можливості розвитку прифронтових регіонів та повоєнну розбудову.

Практиканти проаналізували питання воєнної та гуманітарної допомоги Україні від Республіки Литва та спрогнозували подальші дипломатичні відносини між країнами. Розглянули досвід українських миротворців у Грузії, розробили грантовий проєкт та взяли участь у підготовці зустрічі міжнародної делегації у Дніпропетровській ОДА. Вивчили також і специфіку підбору та аналізу статистичного матеріалу із зовнішньоекономічної діяльності Дніпропетровської області, перевірили на практиці свої знання щодо складання міжнародних договорів.

«Обов’язковою умовою якісної підготовки майбутніх фахівців-міжнародників є проходження практики. Її мета – закріпити та розширити знання, що були отримані під час вивчення навчальних дисциплін, а також відпрацювати навички вирішення професійних проблем, підготуватися до майбутньої роботи за спеціальністю, – зазначає доцент кафедри міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін Ірина Єремєєва. – Студенти-міжнародники вже приступили до нового семестру, а набутий досвід потроху використовують у науковій діяльності. Зокрема, здобувачі вищої освіти, які проходили практику в Почесному консульстві Литовської Республіки у м. Дніпро, на даний момент працюють над есе для участі у конкурсі «Українсько-литовські відносини: сучасний стан та перспектива».

 

 


295