Кров для порятунку

Новини університету

Річниця повномасштабного вторгнення вкотре нагадала про цінність героїв, які щодня стримують окупанта від просування українською землею. Аби допомогти нашим захисникам і ще трохи наблизити очікувану перемогу, курсанти та співробітники ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції взяли участь у благодійному заході «Віддай частину себе воїну».

Здати кров для поранених військових завітали до Дніпропетровської обласної станції переливання крові. Загалом донацію здійснили 14 майбутніх правоохоронців.

Курсантка Єлизавета Крижановська прийшла сюди не вперше: втім, минулого разу дівчині не вдалося здати кров через нестачу ваги. Тож до процедури готувалася серйозно, за всіма настановами лікарів – за день до здачі повністю виключила з раціону молочні продукти, пила солодкий чай.

«Дуже нервувала, що і цього разу не вийде. Мотивація в мене проста: маю багато друзів та знайомих на фронті, і кожен з них міг би опинитися на місці тих поранених бійців. Хочеться допомогти їм бодай трошки, адже для них наша кров на вагу золота – і може врятувати життя», – розповідає курсантка.

Колектив Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ залишається активним учасником волонтерського руху. Майбутні правоохоронці переконують: подібні ініціативи із задоволенням підтримуватимуть і надалі.

 

 


298