Про захист прав жінок в умовах воєнного стану: у ДДУВС тривають тематичні заходи

Новини університету

Напередодні Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся науковий захід за темою «Захист прав жінок в законодавстві України в умовах воєнного стану». Організатори – кафедра кримінального права та кримінології ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Участь у заході взяли старша інспекторка відділу організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП, волонтерка Тетяна Мішковська, заступник директора ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Сергій Обшалов, а також науково-педагогічні працівники кафедри та курсанти. Усього до активної дискусії долучилися понад 50 осіб.

Тетяна Мішковська поділилася зі здобувачами вищої освіти досвідом волонтерської діяльності, розповіла про складнощі поєднання служби в Національній поліції з волонтерством.

Зокрема у рамках заходу ключову увагу сконцентрували на питанні досягнень жінок та їх рівноправного внеску у наближення довгоочікуваної перемоги як на фронті, так і в умовах повсякденності.

«Актуальність такого заходу – у висвітленні героїчних подвигів захисниць України, які стали символом незламного духу та спротиву російській агресії. Сьогодні весь світ спостерігає за їх несамовитим і героїчним опором пліч-о-пліч з українськими захисниками. Вони разом наближають нас до великої перемоги», – зауважує старша викладачка кафедри кримінального права та кримінології капітан поліції Світлана Корогод.

 

 


250