Зустріч ректора з представниками СКР: висновки та ключові завдання

Новини університету

Зустріч з активною молоддю університету була присвячена не лише результатам діяльності СКР, а й особливостям навчання у війну та ініціативам щодо патріотичного виховання, волонтерської і благодійної діяльності, встановлення нових партнерських зв’язків.

Розпочалася зустріч з вручення подяки від голови Молодіжної ради Дніпра за плідну співпрацю, організацію та проведення спільних заходів протягом року, а також за великий внесок у розвиток студентського самоврядування. Подяку вручив ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко голові СКР Микиті Федорчаку.

Як зазначив ректор, університет готовий завжди інвестувати в розвиток громадянської активності молоді.

«Орієнтуватися на потреби молоді, будувати партнерські стосунки на всіх етапах реалізації ініціатив представників студентсько-курсантської ради – ці питання є пріоритетними для керівництва університету. Кожен з вас має розвиватися не тільки професійно, фахово, а в першу чергу, як особистість. Ви маєте спілкуватися між собою повсякчас, генерувати ідеї, нарощувати партнерські відносини», – підкреслив Андрій Євгенович.

Про результати роботи СКР доповів її голова Микита Федорчак. Він повідомив, що курсанти та студенти університету продовжують активно займатися волонтерською діяльністю, постійно ініціюють нові акції та проєкти. Спостерігається й активність у громадському житті міста. Так, здобувачі вищої освіти ДДУВС розпочали співпрацю з Молодіжним медіацентром Дніпра, у рамках якої проводяться спільні інформаційно-просвітницькі заходи, тренінги, навчання медійній справі, а також підготовка якісного інформаційного продукту про активності дніпровської молоді.

Заступник голови СКР з-поміж курсантів Артем Руденко у своїй доповіді акцентував на необхідності поглиблення співпраці між практичними підрозділами Національної поліції України та підрозділами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Зокрема прозвучали пропозиції щодо проведення спільних профорієнтаційних заходів та профілактичних бесід зі старшокласниками міста та області. Йшлося й про плани, пов’язані із залученням курсантів до різного роду заходів, акцій, форумів, організованих практичними підрозділами ГУНП.

У ході зустрічі ректор закликав молодь активізувати співпрацю з Молодіжною поліцейською академією, до складу якої входять учні 9-11 класів. Також студенти та курсанти мають ініціювати просвітницькі, культурні, спортивні заходи, які ляжуть в основу концепції функціонування так званих літніх таборів, учасниками яких можуть стати всі охочі школярі Дніпра. Планується, що такі табори розпочнуть свою роботу на базі університету влітку, працюватимуть з ранку до вечора, їх відвідувачі зможуть там змістовно та з користю проводити час без батьків.

Багато уваги у ході зустрічі було приділено питанню підвищення практичної складової у навчальному процесі. Ректор підтримав пропозиції здобувачів – продовжувати залучати практичних співробітників до проведення лекцій, тренінгів та позанавчальних квестів.

 

 


198