Домашнє насильство – запобігання та протидія

Новини університету

Тренінг «Протидія домашньому насильству» для курсантів 2 курсів ННІ права та Національної поліції відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Спікеркою виступила членкиня дніпровського осередку громадської організації «Європейська Асоціація Студентів Права Україна» (ELSA) Катерина Байрак.

«Домашнє насильство – це проблема, яка, на жаль, є дуже розповсюдженою. І для боротьби з її проявами потрібно знати та розуміти, які дії можна кваліфікувати як домашнє насильство, як розпізнати жертву та як їй допомогти», – сказала Катерина у своєму вступному слові.

У ході тренінгу розглянули поняття, види та причини домашнього насильства. Після теорії вирішували конкретні ситуаційні завдання.

Розглянули реальні судові справи, які стосуються кримінальної відповідальності, передбаченої статтею 126-1 Кримінального кодексу України Домашнє насильство.

Зокрема приділили увагу ситуаціям, пов’язаним із нанесенням тілесних ушкоджень жертвам домашнього насильства, а також таким, які повʼязані з психологічним насильством: лайки, образи тощо. Під час тренінгу представниця ELSA акцентувала й на питаннях, пов’язаних із домашнім насильством над дітьми.

Наостанок курсанти отримали детальну інформацію про державні установи та громадські організації, де можна отримати допомогу постраждалим від домашнього насильства.


400