Відзначили Міжнародний день прав жінок і миру

Новини університету

З нагоди Міжнародного жіночого дня боротьби за права жінок і міжнародного миру в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості.

З вітальним словом до жінок-колежанок звернувся ректор закладу освіти полковник поліції Андрій Фоменко.

«Ви міцно і впевнено тримаєте стрій – у науковій, громадській, культурній, політичній та соціальній сферах. Жінки боронять нашу державу, несуть службу в Збройних Силах України. Наші жінки знаходяться на деокупованих територіях, відновлюють інфраструктуру та порядок держави. Жінки займають керівні посади у відомствах та міністерствах. Все це свідчить про те, що ви – незламні та сильні. Кожна з вас на своєму місці невпинно наближає час нашої Перемоги», – сказав ректор.

Ректор подякував усім працівницям університету, які у надскладний для України час продовжують займатися наукою, курсанткам – за стремління вчитися та розвиватися у своїй професії. Побажав і надалі залишатися відданими своїй справі, мудрості, терпіння та миру.

Далі присутні вшанували хвилиною мовчання захисниць, які загинули при виконанні своїх службових обов’язків, відстоюючи честь та гідність нашої держави, боронячи Україну від ворога хвилиною мовчання.

З нагоди урочистої дати до присутніх звернулася радниця ректора університету з гендерних питань Ірина Грицай:

«Жінки сьогодні здійснюють подвиги, кожна на своєму фронті, кожного дня, щохвилини. Захищаючи Батьківщину, рятуючи життя, керуючи великим бізнесом та здійснюючи нові наукові відкриття. Сьогодні ми з вами стаємо свідками та пишемо сторінки нової історії. Мрійте, надихайте, надихайтесь, здійснюйте!».

Свої музичні вітання жінкам подарували артисти духового оркестру та вокалісти студії творчого руху «eSTeD».


361