Стежками великого Кобзаря

Новини університету

З нагоди 209-річниці від дня народження Тараса Шевченка курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали літературно-музичну зустріч у Дніпровській Центральній міській бібліотеці.

Мета заходу – поглибити знання про життєвий шлях та творчість поета, розглянути його постать в контексті розвитку української культури та літератури. Майбутні правоохоронці прослухали пізнавальні історії та біографічні факти із життя Кобзаря, ознайомилися із науково-публіцистичними виданнями та матеріалами про Шевченка, які представлені у бібліотеці. І навіть послухали живу музику! Своїми виступами дивували курсантів музиканти, вокалісти та декламатори віршів із Дніпровської дитячої музичної школи №19.

Враженнями поділився курсант Артем Капустян: «Тарас Шевченко – справді культова фігура в українській історії, значущість якої неможливо переоцінити. Талановитий поет, художник та мислитель, чиє життя було сповнене боротьби за правду та свободу, а творчість стала символом національної ідеї України. Він правдиво зображав тогочасне українське суспільство, його пригніченість та жагу до визволення, віддавав шану національним героям. Завдяки лекції ми детальніше дізналися про Шевченка як громадського діяча та активного учасника національно-визвольних рухів».

Окрім культурно-просвітницької складової, візит до бібліотеки став для курсантів коротким екскурсом в особливості організації науково-популярних заходів. Кажуть, набуті знання обов’язково застосовуватимуть на базі рідної «альма-матер».


282