У ДДУВС – практичний тренінг за участі капеланів

Новини університету

Представники громадського формування Дніпропетровської та Черкаської області «Капеланський патруль» провели тренінг з тімбілдингу для курсантів факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності.

Захід відбувся за ініціативою старшої викладачки кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Світлани Рижкової та декана факультету Костянтина Бахчева. Тренерами виступили старший капелан центрального регіону від ГФ «Капеланський патруль» Дмитро Мартіян, старший капелан Дніпропетровської області Сергій Тітарс та старший капелан Черкаської області Андрій Панферов.

Приєдналися до заходу капелани Дніпропетровської області – Наталія Тітарс, Вікторія Підгорна, Павло Підгорний та Леонід Номерчук. Не залишилися осторонь і представники університету, зокрема заступниця начальника 2 курсу факультету превентивної дільності майор поліції Тетяна Головань та старша наукова співробітниця Навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності майор поліції Ірина Дрок.

Основна мета тренінгу – навчити курсантів працювати в команді під час виконання службових завдань, допомагати один одному та взаємодіяти з використанням вербальної та невербальної комунікації. Майбутні правоохоронці відпрацювали методики реагування на факти вчинення домашнього насильства, отримали практичні поради щодо подолання стресових ситуацій при проходженні служби, у тому числі в умовах воєнного стану.

За словами курсанта 2 курсу Олексія Онопрієнка, тренінг захопив його з першої хвилини. «Вразили практичні вправи на командну роботу, адже вони спонукали нас довіряти один одному, підтримувати, вирішувати логічні задачі разом. Робота на результат потребує нестандартного мислення та креативних ідей, і це досить новий та цікавий досвід. Залучення нашого керівника Тетяни Головань до роботи в команді надало можливість побачити нашого офіцера з іншого боку: як турботливу людину, яка допомагає нам згуртуватися навколо єдиної мети. Це відмітили усі наші курсанти», – відзначив Олексій.

Після завершення тренінгу курсанти обговорили з практиками свої враження та результати, а також отримали в подарунок «молитву правоохоронця».

 

 


460