Історія старого міста: курсанти ДДУВС поринули у минуле Дніпра

Новини університету

Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності відвідали новий «Музей історії Дніпра». Це сучасний інтерактивний центр, що поєднує новітні технології та давні традиції міста.

Під час екскурсії майбутні правоохоронці пройшли 12 експозиційних залів: там побачили археологічні знахідки з Катеринослава-Кільченського кінця ХVIII – початку ХХ ст., включно з документами про міську забудову. Хлопці та дівчата ознайомилися з історією соціально-культурного життя, суспільства, торгівлі, промисловості та видатних людей Дніпропетровщини. У залі «Дніпро, мости, пороги» переглянули фільм про могутню річку Дніпро, розбудову переправ і мостів через неї.

Найбільше враження справила на курсантів експозиція «Незвичайний коридор», де кожен поринув у минуле Дніпра. Серед його фасадів – готель-ресторан «Континенталь», що приймав гостей у самому центрі міста; аудиторія, де відбувся перший у місті кіносеанс; особняк українського письменника Івана Труби, який відвідували відомі діячі культури; популярний універмаг «Дитячий світ» тощо. Дізналися курсанти і про розвиток ракетно-космічної галузі в місті.

«Музей виявився дивовижним, адже в його експозиціях час і простір мінливі. Тут зображений перетин різних епох та макети будівель із різних частин міста. Деякі з них час змінив до невпізнаваності, інші ж і зовсім зникли з міських краєвидів, лишившись лише на старих фотокартках та листівках, – розповідає курсантка Олександра Коваленко. – До речі, окрім величезної кількості цікавих експонатів та виставкових колекцій, кожна зала в музеї обладнана інноваційними технологіями та мультимедійним обладнанням, що допомогає сприймати інформацію яскравіше».

Сам «Музей історії Дніпра» – це відомий «Будинок губернатора», зведений ще у 1840-1850 роках. Він був визнаний найгарнішою спорудою тогочасного Катеринослава.

 

 


194