Викладач ДДУВС відвідав міжнародний тренінг з протидії наркоторгівлі

Новини університету

Завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін ННІ права та інноваційної освіти Володимир Шаблистий долучився до української делегації, яка взяла участь у регіональному тренінгу з протидії наркоторгівлі. Захід відбувся на базі Міжнародної академії правоохоронних органів (м. Будапешт, Угорщина).

Тренінг тривав у очному форматі протягом 5 днів. Учасникам представили кращі світові практики з протидії наркоторгівлі: спікерами виступили працівники правоохоронних органів, прокуратури та суду Франції, Бельгії, Великої Британії, Угорщини і Нідерландів. Окрему увагу зосередили на case study – аналізі конкретних практичних ситуацій.

Відвідали й лекцію від експерта-криміналіста, який розповів про хімічний склад найпоширеніших наркотиків. Завершився захід трьохфазним поліцейським квестом: розподілившись на групи, представники делегацій відпрацьовували техніки зупинки авто та його обшуку на сліди та залишки наркотичних речовин, а також входу у підвал з метою виявлення нарколабораторії.

Володимир Шаблистий відзначає: у рамках тренінгу не лише отримав унікальний досвід, а й налагодив взаємодію з представниками інших делегацій – Азербайджану, Грузії та Молдови. Це і практичні працівники поліції та митниці, і представники закладів вищої освіти.

Отримані знання завідувач кафедри вже планує застосовувати в освітньому процесі при підготовці здобувачів вищої освіти та підвищенні кваліфікації поліцейських, що протидіють наркоторгівлі.

Регіональний тренінг організовано у рамках реалізації робочої домовленості між Міністерством внутрішніх справ України та Агентством Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL).

 

 


277