Курсанти ДДУВС відвідали Верховний Суд та Національне антикорупційне бюро України

Новини університету

Ознайомчу екскурсію для здобувачів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції організовано зусиллями кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань університету.

Дізнатися про діяльність найвищого суду в системі судоустрою України, поглибити знання щодо особливостей здійснення кримінального провадження в касаційному порядку змогли курсанти під час відвідин Верховного Суду. Майбутні правоохоронці оглянули зал Пленуму, де відбуваються засідання та приймають присягу новообрані судді. З’ясували склад, структуру та повноваження судового органу, розглянули етапи розвитку судоустрою та судочинства в Україні. Побачили курсанти й унікальну пам’ятку архітектури – Кловський палац, а на додачу отримали запрошення відвідати реальні судові засідання, що проходять у Верховному Суді.

Насичена програма чекала на курсантів і під час візиту до Національного антикорупційного бюро. Спільно з професором кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Вікторією Рогальською вони досліджували діяльність центрального органу виконавчої влади, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних та інших кримінальних правопорушень.

Здобувачі вищої освіти поспілкувалися зі старшим детективом НАБУ: він розповів про структуру та завдання Бюро, поділився особливостями здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, підслідних НАБУ, а ще – курйозними випадками з власного досвіду. Зустрілися курсанти і з керівником криміналістичної IT-лабораторії: тут прослухали про роботу з електронними доказами та побачили спецзасоби, які використовуються для виконання особливих завдань в діяльності детективів. Наостанок – запланували свою майбутню участь у навчальних заходах НАБУ.


352