Інтернаціональний досвід для вітчизняних науковців: представники ДДУВС взяли участь у Міжнародному форумі

Новини університету

29 квітня 2023 року у Вінниці в ZOOM-форматі пройшов Міжнародний науковий форум «Розвиток юридичної клінічної науки і освіти: виклики та перспективи». Про що там говорили і чим це може бути корисним ДДУВС – читайте в нашому матеріалі.

Науковці ДДУВС взяли участь у Міжнародному науковому форумі «Розвиток юридичної клінічної науки і освіти: виклики та перспективи». Його ініціювала Асоціація юридичних клінік України.

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ працює юридична клініка «Істина». Вона є активним учасником заходів, що проводить асоціація таких установ.

«Під час роботи форуму юридичним клінікам надали інформацію щодо класичних та інноваційних напрямів діяльності, покращення забезпечення доступу соціально-вразливих груп суспільства до правової допомоги, впровадження в освітній процес елементів практичної підготовки майбутніх правників у сфері юридичних послуг, підвищення рівня правової культури населення в умовах дії воєнного стану. Все це стане корисним для роботи нашої юридичної клініки, адже кожного дня ми зустрічаємо ті запитання від клієнтів, на які потрібно давати правильні відповіді, що допоможуть їм в ефективному вирішенні нагальних питань», – зазначила директорка юридичної клініки «Істина» Олена Орлова.

Окрім вітчизняних науковців, участь у форумі взяли представники Польської фундації юридичних клінік та клінічний факультет Школи права Тулейнського університету (США, Нью-Орлеан, Луїзіана).

На форумі розглянули теми з формування та розвитку юридичної клінічної науки, теоретико-методологічні засади клінічної юридичної освіти, кейс-менеджмент з безоплатної правової допомоги тощо. За результатами проведення цього заходу буде видано електронний збірник тез доповідей учасників Форуму.


208