Право ЄС для України або навчання у грі: у ДДУВС пройшла наукова вікторина

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у правовій вікторині. Вони змагалися у знаннях європейського права у сфері його впливу на діяльність української поліції.

Креативно дослідити європейське право у сфері його дотику до діяльності вітчизняних правоохоронних органів змогли нещодавно здобувачі освіти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Курсанти другого курсу взяли участь у вікторині на тему «Вплив правових позицій ЄС з прав людини на діяльність правоохоронних органів в Україні». Знання європейського досвіду може стати їм у пригоді під час практичної діяльності безпосередньо у Національній поліції України.
Захід провели для популяризації Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також практики Європейського Суду з прав людини, які мають враховуватись у діяльності поліцейського. Завдання носили комплексний характер і вимагали від здобувачів вищої освіти продемонструвати знання з навчальних дисциплін «Теорія держави і права» та «Міжнародний захист прав людини».

Курсанти змагалися за можливість підтвердити здобуті під час навчання знання, тим часом – закріплювали їх. До складу першої команди увійшли курсанти Дарія Усова, Богдан Престинський, Діана Світайло, Євгеній Сумін та Світлана Коровкіна. Друга команда була представлена Катериною Ждановою, Єлизаветою Кисельовою, Тетяною Глян та Валерією Цапович і Юлією Ткачовою. До третьої команди увійшли Аліна Спицька, Аліна Ковальова, Зорина Сіверська та Валентин Срібний і Євгеній Писаревський. Журі представили науково-педагогічні працівники кафедри теорії та історії держави і права, а модератором заходу виступив доцент Ігор Сердюк.

За підсумками проведеної вікторини перемогу з рахунком у 13 балів виборола перша команда у складі Дарії Усової, Богдана Престинського, Діани Світайло, Євгенія Суміна та Світлани Коровкіної.


386