«Не переймався, просто діяв»: курсант ДДУВС надав непритомній жінці домедичну допомогу

Новини університету

Поліція за покликом: курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Олександр Паслюченко надав домедичну допомогу непритомній жінці. Інцидент стався вчора біля ТЦ «Літо».

Під час звільнення Олександр ішов проспектом Гагаріна, аж раптом побачив поблизу жінку, яка втратила свідомість. Не розгубившись, курсант почав діяти.

«Провівши первинний огляд постраждалої, я перевів її у стабільне бокове положення та зателефонував у швидку. Невдовзі вона прийшла до тями та сказала, що у неї хворе серце», – розповідає Олександр Паслюченко.

Курсант заспокоїв постраждалу і перехожих та знаходився поруч до прибуття медиків.

«Хтось сказав, що має з собою якісь таблетки, запропонував дати жінці, але я заборонив давати їй незрозуміло які ліки. Натомість, я постійно пересвідчувався в її стані», – зазначає майбутній правоохоронець.

Дочекавшись приїзду лікарів, курсант розповів, що сталося, описав стан постраждалої. Розповідає: не розгубився, адже у момент інциденту діяв за чинними алгоритмами «Перший на місці події».

«Я взагалі не переймався, просто крок за кроком згадував усі знання та навички, які здобув під час занять із домедичної підготовки», – додав Олександр Паслюченко.


229