Практична складова навчального процесу: курсанти ДДУВС продовжують переймати досвід практиків

Новини університету

Факультативний тренінг з дисципліни «Тактико-спеціальна підготовка» організували для курсантів 1-го та 2-го курсів факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності. Заняття відбулося спільно з представниками Полку поліції особливого призначення.

Усі завдання курсанти виконували на базі навчального полігону – локації «Блокпост», в умовах, максимально наближених до реальних, та з використанням службових автомобілів, спеціальних засобів і вогнепальної зброї.

Так, у рамках тренінгу здобувачі вищої освіти відпрацювали цілий комплекс практичних навичок. Це, зокрема, перевірка транспорту, що рухається через блокпост, на наявність заборонених предметів та речовин: зброї, боєприпасів, вибухівки, наркотичних засобів. Перевірка людей, що рухаються через блокпост на наявність документів, заборонених предметів та речовин; тимчасове обмеження (заборона) руху транспорту та людей; демонстрація військової присутності («демонстрація прапора»). Вчилися курсанти і проводити спостереження та збір інформації від місцевого населення, а також здійснювати затримання громадян і транспортних засобів, які порушують встановлений режим провадження.

Крім того, теоретично було розглянуто низку важливих питань щодо зон розʼєднання, запобігання проникнення порушників і незаконної доставки зброї, боєприпасів, вибухових речовин та блокування руху транспорту і людей.

До проведення заняття долучались найбільш досвідчені працівники Полку поліції особливого призначення: заступник командира полку полковник поліції Костянтин Бахчев, начальник відділення кадрового забезпечення підполковник поліції Анна Дзюба, старші сержанти поліції Євген Пузаченко, Валерій Лісний і Богдан Вольховський, капрал поліції Олександр Стебльов.

Курсант Алі Гусейнов відзначає: під час заняття здобув навички та вміння, які будуть корисні у подальшій службі в Національній поліції України.

«Тренінг мені дуже сподобався: отримав багато досвіду від практиків, побачив нові стежки цього напрямку. Насамперед звернув увагу на техніку затримання осіб, які знаходились у транспортних засобах – такі вміння стануть у нагоді під час виконання службових завдань в умовах воєнного стану», – наголосив курсант.

 

 


252