Звернення ректора Андрія Фоменка з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Новини університету

Щороку у ці травневі дні ми повертаємося думками в один із найстрашніших періодів нашої історії. Згадуємо невинних жертв бездушного режиму, величний подвиг визволителів, усіх полеглих в ім’я свободи та справедливості.

Трагедія Другої світової війни викарбувана у пам’яті українського народу глибокою раною. Сьогодні – вона знову кровоточить.

Ми знову змушені боротися за незалежність. Знову – об’єднуємося на полі болю та в тилу. Знову захищаємо свою землю від імперіалістичних амбіцій загарбника, що не цурається підлих вбивств та кривавих злочинів.

Сьогодні, як ніколи, нам важливо стати гідними спадкоємцями воїнів-визволителів. Засвоїти урок честі та гідності, патріотизму та самопожертви, який так відважно та хоробро демонстрували наші предки. Пам’ятати, що як і понад 80 років тому – ми на своїй землі, тож неодмінно здобудемо перемогу заради європейського, демократичного майбутнього незалежної держави. Заради сивочолих ветеранів, які свого часу зробили це для нас. Віримо та знаємо – за нами правда.

Миру! Злагоди! Перемоги!

Світла пам’ять полеглим.

З повагою, ректор Андрій Фоменко


217