Економічна безпека для відбудови України: в Одесі пройшов тематичний семінар

Новини університету

Представники ДДУВС взяли участь у семінарі для слідчих та аналітиків Бюро економічної безпеки України. Захід в Одесі організувала Консультативна місія Європейського союзу.

Працювати заради економічної спроможності держави – ось завдання поліцейських та інших силовиків, які борються зі злочинами у цій сфері. З метою поглиблення їхніх знань у професії, з 10 по 12 травня в Одесі Консультативна місія Європейського Союзу в Україні організувала тематичний семінар.

Захід пройшов у ZOOM-форматі. Залученими партнерами стали Європол Україна, Міністерство внутрішніх справ України, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Центр кіберзлочинності та економічних злочинів Портсмутського університету, Кримінальна поліція Польщі, Європейський центр по боротьбі з фінансовими та економічними злочинами – Аналітичний проєкт «Повернення активів».

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представила завідувачка навчально-наукової лабораторії з дослідження протидії організованої злочинності та корупції ДДУВС Віта Мороз. Під час семінару вона провела для практиків Бюро економічної безпеки України тренінг на тему «Виявлення кримінальних правопорушень, вчинених у сфері публічних закупівель».

«У процесі тренінгу озвучили питання законодавчого регулювання публічних закупівель, основні напрями роботи протидії злочинним проявам при державних закупівлях в бюджетній сфері, регуляторній та фінансовій сфері, агропромисловому комплексі та інших. Також обговорили алгоритми дій в разі виявлення та документування кримінальних правопорушень у сфері публічних закупівель. Крім цього ми приділили увагу ресурсам для пошуку інформації та способам її отримання про можливі посягання у сфері публічних закупівель», – зазначила Віта Мороз.


289