Практикуємо екологічну обізнаність!

Новини університету

Захищати природу, а не лише правопорядок: курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ неодноразово долучаються до міських суботників та екологічних акцій. Втім, реалізовують і більш творчі ініціативи.

Так, курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції провели художній захід з екологічного права під назвою «Екологічна ситуація в Україні та зарубіжних країнах». Мета зустрічі – ознайомитися з екологічними проблемами у країні та світі, обговорити важливість екологічного аспекту у процесі розбудови міцної держави.

Курсанти прагнули відобразити на папері основні проблеми навколишнього середовища: як суто українські, так і ті, що мають міжнародний характер. Спробували дати оцінку актуальній екологічній ситуації, після чого розробляли пропозиції, які могли б принципово покращити стан довкілля.

«Для розбудови міцної та незламної держави недостатньо враховувати лише економічний, політичний та соціальний аспекти. Екологічний – не менш важливий. Такий захід був необхідний не тільки для згуртування курсантського колективу, а й задля активної дискусії з питань екологічної ситуації на планеті», – відзначила курсантка Аліна Ковальова.


187