Демократія в картинках: як це буває і навіщо

Новини університету

Курсанти ДДУВС взяли участь в роботі наукового гуртка. Вони розглядали тему демократії в Україні, проілюстровану через тематичні зображення. Завдяки такому формату дискусія виявилася жвавою та глибокою. Докладніше про це читайте далі.

Днями у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшло незвичне заняття. Курсанти взяли участь у засіданні наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права «Правознавець». Його роботу організувала навчально-науковою лабораторія з дослідження проблем превентивної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності.

Захід пройшов в інтерактивному форматі на тему «Демократія в Україні». Курсанти першого курсу під час роботи гуртка обговорили тему демократії в українському суспільстві. Для цього вони аналізували запропоновані викладачами тематичні… карикатури. Активну дискусію викликало питання гендерної рівності в суспільстві, ролі окремого громадянина в управлінні державою, відносин між народом та керівництвом держави. Засідання провела старший науковий співробітник навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності, кандидат юридичних наук, доцент Ірина Дрок.

«Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ завжди впроваджує у навчання інтерактивність та сучасні підходи. Такий формат проведення засідання гуртка залишив у здобувачів вищої освіти незабутнє враження, озброїв новими знаннями, уміннями та навичками ведення дискусії, формулювання та відстоювання власної позиції, що дуже важливо для майбутніх юристів», – зазначила Ірина Дрок.

Гуртківці запропонували і в подальшому продовжити співпрацю з навчально-науковою лабораторією з дослідження проблем превентивної діяльності. На їх думку, це має проходити не тільки у схожих засіданнях. Курсантам цікаво взяти участь і у проведенні спільних науково-практичних та освітньо-виховних заходів.


328