Яскраве свято: майбутні поліцейські відсвяткували День вишиванки

Новини «Академії поліції»

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Традиційно всі небайдужі вдягають цей елемент вбрання як підкреслення національного коду українця. До святкування долучилися й слухачі та співробітники «Академії поліції», що в Запоріжжі.

Третього четверга травня на вулицях українських міст доволі часто можна побачити людей у національному вбранні. Певна річ, не у «повному комплекті», а як мінімум у сорочці з національним орнаментом. Тому що саме в цей день в Україні відзначають яскраве та незвичне свято – День вишиванки.

Тож не випадково, 18 травня 2023 року працівники та слухачі  Запорізького центру первинної професійної підготовки поліцейських «Академія поліції» ДДУВС приєдналися до цього свята. Вони взяли участь у патріотичному заході «Я надіну вишиванку».

Слухачі навчальної групи 1/23 випустили тематичні матеріали, де розповіли про історію свята й різновиди вишиванок, які раніше робили у різних регіонах України. У бібліотеці центру організували тематичну книжкову виставку «Традиції та свята українського народу». А потім всі учасники свята сфотографувались у вишитому вбранні.

Також на спортивних змаганнях, які проходять у Центрі щочетверга, майбутні поліцейські показали силу й міць козацького роду.

«День вишиванки – це свято, яке покликане не тільки зберігати народні традиції, а зараз, коли йде війна, це ще й нагадувати про нашу нескореність, свободу та непереможність. Приємно, що пропозиція прийти до Академії у вишиванках знайшла такий щирий відклик у наших слухачів та працівників. Вони без перебільшення були усміхнені та піднесені. І це не випадково, адже вишиванка додає сили та краси», – поділився директор ЗЦППП «Академія поліції ДДУВС Микола Назаренко.

 

 


270