Рік війни – у чорно-білих фото: курсанти ДДУВС відвідали фотовиставку

Новини університету

Курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали фотовиставку «Тіні життя», що відкрилася днями в артпросторі «7-ме небо». Вона присвячена темі вже пережитого року повномасштабної війни в Україні.

Усі представлені світлини зняті на фотоапарат 1975-го року та кіноплівку в стилі ретро. Вони ніби переносять глядача у спогади про попередні війни, які здавалися майже нереальними для сучасників. Кадри демонструють відображення руйнувань, пошкоджених будівель та культурних пам’яток, наслідків бойових дій, а також людей, які прожили важкі часи конфлікту. Вони передають атмосферу жаху, остраху та знищення, що виникають під час війни.

«На окремих світлинах побачив події 24 лютого. Для мене люди, які боронять нашу державу, є прикладом мужності та незламності. Тож відчув неймовірну гордість за те, що це мій народ: патріотичний та сильний. Не кожен зможе так мужньо стояти за Батьківщину. Я замислився над тим, що під час війни життя не закінчується, а навпаки – виховується патріотичність та згуртованість», – стверджує курсант 2 курсу Богдан Волошин.

Кожне фото – як краплина історії, розповідь про життя в умовах військового конфлікту. Виставка «Тіні життя» сприяла глибокому розумінню курсантами наслідків війни та її впливу на країну, надала можливість проявити емпатію. Майбутні правоохоронці переконують: побачене на світлинах спонукає сумлінно працювати на благо суспільства, забезпечуючи правопорядок та мир.

 

 


161