Міжнародна співпраця студентського формату або як це влаштовано в ДДУВС

Новини університету

Напередодні в Туреччині пройшла зустріч учасників наукового проєкту Еразмус. Він був присвячений захисту прав дітей. Серед інших участь у роботі взяла студентка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Катерина Хмеленко.

У ДДУВС завжди сприяють тим здобувачам вищої освіти, які прагнуть себе проявити в науці, тим більше – на міжнародних майданчиках.

Нещодавно у столиці Туреччини – Анкарі – пройшла робота короткострокового наукового проєкту Еразмус «Children have rights too». У ньому взяли участь команди України, Грузії, Азербайджану, Північної Македонії та Туреччини. Українську команду представляла студентка 3 курсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Катерина Хмеленко, що навчається за спеціальністю «Право».

На проєкті учасники презентували законодавство своїх країн в царині захисту прав дитини, слухали цікавих спікерів, розв’язували практичні кейси, складали конвенцію, відвідали центр розвитку дітей з інвалідністю, обмінювалися досвідом та думками. Катерина Хмеленко представила результати своїх наукових досліджень, які робила під керівництвом проректора ДДУВС Лариси Наливайко. Роботи Катерини стосуються ювенальної юстиції, міжнародного та національного законодавства щодо захисту прав дитини, практики реалізації цієї сфери в Україні тощо. А 19 травня вона захистила конкурсну роботу на тему «Проблеми та перспективи інституційної системи захисту прав дитини в Україні».

Також учасники проєкту розподілилися на групи та працювали над різними напрямами захисту прав дитини. За результатами роботи вони виробили резолюцію, де запропонували свої доповнення до законодавства та сформували законодавчі положення у досліджуваній сфері.

«Взяти участь у цьому проєкті була моя особиста ініціатива. Я цікавлюсь правами дітей і продовжую удосконалюватись у цій сфері. Цей захід став можливістю ознайомитися з механізмом захисту прав дитини в інших країнах та презентувати український досвід. Учасників зацікавила модель «Барнахус», яка продовжує впроваджуватися в Україні. Вважаю, що ми маємо більше уваги приділяти розвитку child law у нашій державі», – поділилася Катерина Хмеленко.

 

 


252