Наукова дискусія у ДДУВС триває!

Новини університету

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ провів Всеукраїнську науково-практичну конференцію на тему актуальних проблем досудового розслідування та протидії злочинності в сучасних умовах.

Захід організовано кафедрою кримінального процесу та стратегічних розслідувань ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Участь у науковій дискусії взяли понад 130 осіб, серед яких –представник Уповноваженого з прав людини в Івано-Франківській області, науковці Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту інформації, безпеки і права НАПН України, Львівського державного університету внутрішніх справ, Національної академії Служби безпеки України, Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при РНБО України, Національної академії внутрішніх справ, Одеського державного університету внутрішніх справ, Донецького державного університету внутрішніх справ, Харківського національного університету внутрішніх справ, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, Університету митної справи та фінансів України, Дніпровського національного університету ім. О. Гончара, Запорізького національного університету, Національного університету «Запорізька політехніка», Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Дніпровського гуманітарного університету, Класичного приватного університету (Запоріжжя), Національної асоціації адвокатів України та інших закладів і установ.

Учасники обговорили актуальні питання протидії організованій злочинності та корупції, окремі аспекти удосконалення національного кримінального законодавства та кримінально-правової політики щодо протидії діяльності злочинних спільнот та осіб, які перебувають у статусі підвищеного злочинного впливу. Науковці зосередили увагу на методологічних проблемах підготовки фахівців для правоохоронних органів, аспектах організації виявлення та розслідування окремих видів злочинів, що вчиняються організованими групами та злочинними організаціями, а також ролі та місці громадянського суспільства у протидії організованій злочинності та корупції.

Консолідуючим фактором ефективності проведеного заходу стало залучення фахівців-практиків від Південно-східного міжрегіонального територіального управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (м. Дніпро), Департаменту кримінального аналізу НП України та його територіальних підрозділів, Головного слідчого управління НП України та його територіальних підрозділів, Департаменту карного розшуку НП України та його територіальних підрозділів, територіальних підрозділів прокуратури Дніпропетровської області, представників суддівського корпусу м. Дніпра та Дніпропетровської області, Управління державної реєстрації в Дніпропетровській області.

За результатами науково-практичної конференції напрацьовано пропозиції у вигляді резолюції з удосконалення національного законодавства з актуальних проблем досудового розслідування; удосконалення організаційних засад досудового розслідування воєнних злочинів та кримінальних правопорушень, вчинених в умовах воєнного стану; щодо організаційно-правових основ боротьби з організованою злочинністю; роботи з віртуальними активами, а також удосконалення форм та методів взаємодії з міжнародними правоохоронними органами за вказаними напрямками.

 

 


357