Війна крізь призму фотографій

Новини університету

Патріотична фотоекспозиція «Тіні життя» продовжує свою роботу у артпросторі «7-ме небо». Поринути у хронологію подій російсько-української війни завітали і майбутні правоохоронці – курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС.

Сьогодні мистецтво – не лише спосіб самопрояву чи розкриття творчої особистості. У воєнний час воно «обростає» додатковими функціями, як-то документування нової реальності чи привернення уваги до значущих подій. А ще митці – це демонстрація незламності, вагомий внесок у перемогу нашої країни. Так вважає і фотомисткиня Тіна Аспо.

Вона є авторкою серії «Тіні життя»: чорно-білих світлин, присвячених річниці збройного конфлікту із російською федерацією. Серія поділена на декілька тем – «За день до війни», «Повномаштабне вторгнення», «Творчі особистості Дніпра» та «Волонтерка Юлія Гарбуз». Усі світлини знято на ретро-плівку, яка ніби позбавляє фотографії прив’язки до конкретних часових рамок.

«Виставка сповнена фотографіями про зміни, яких зазнала країна під час війни: розбита техніка, зруйновані будинки, понівечені культурні пам’ятки. Стало дуже сумно, що таке відбувається у наш час. Але, з іншого боку, присутнє і відчуття гордості за наших військових, адже ми твердо стоїмо на ногах у боротьбі за свободу та життя. У будівлі артпростору побачили ще декілька фотопрезентацій, які показували не тільки сум, а й продовження життя, продовження нашої культури. Були там і картини, намальовані дітками з вадами. Загалом виставка дуже сподобалась і наштовхнула на глибокі думки», – розповідає курсантка Анна Кондратьєва.

Культурний розвиток особистості – невід’ємна складова навчально-виховного процесу у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Курсанти є активними відвідувачами міських культурних подій, які допомагають майбутнім поліцейським глибше зрозуміти свої обов’язки та сумлінно служити на благо українського суспільства.

 

 


255