Курсанти ДДУВС навчалися протидіяти торгівлі людьми

Новини університету

Нещодавно на Львівщині пройшли заняття Літньої школи з розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми. Учасниками стали курсанти відомчих закладів вищої освіти. Захід проведено Міністерством внутрішніх справ України спільно з ОБСЄ.

У роботі Summer School з розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, взяли участь і курсанти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Захід проведено в смт Славське Львівської області.

Метою літньої школи стало підвищення кваліфікації курсантів та їх підготовка до ефективного розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми. Важливою складовою був обмін досвідом та кращими практиками між учасниками заходу з різних регіонів України.

На зустрічі курсанти поглибили знання та навички у сфері розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми. Програма навчання складалась із лекцій, семінарів, практичних вправ та дискусій. Все це проводили досвідчені фахівці з правоохоронних органів та міжнародних організацій.

«Захід був дійсно цікавий та корисний. Ми дізналися багато нового, закріпили те, що вивчали в університеті. Нам розповідали про окремі аспекти проведення слідчо-розшукових дій, показували нові психологічні прийоми, як правильно спілкуватися з постраждалими від торгівлі людьми, правильно їх інтерв’ювати. Торкнулися й теми проведення обшуку в машині чи приміщенні», – поділився курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС Сергій Санакоєв.

Нагадаємо, ця літня школа організована в рамках спільного проєкту Програми підтримки Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) для України та Міністерства внутрішніх справ України з метою підвищення ефективності боротьби з торгівлею людьми в Україні.

Після підбиття підсумків та проходження практичних заключних практик, делегати ДДУВС отримали сертифікати, що підтверджують проходження даного курсу.

 

 


288