АНОНС: відкритий науково-практичний лекторій у ДДУВС!

Анонси університету

14 червня о 15:00 у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбудеться відкритий науково-практичний лекторій на тему «Використання матеріалів журналістських та інших «неофіційних» розслідувань у кримінальному провадженні».

Організатори заходу – кафедра кримінального процесу та стратегічних розслідувань, у співпраці з представниками інших ЗВО в системі МВС України.

У рамках заходу передбачається обговорення можливостей використання у кримінальному провадженні та надання доказового значення матеріалам публікацій і розслідувань журналістів, блогерів, OSINTерів за фактами кримінальних правопорушень.

Перший спікер, професор кафедри поліцейської діяльності ЛННІ ДонДУВС Артем Коваленко, розгляне можливості взаємодії органів досудового розслідування зі ЗМІ та блогерами, а також запропонує алгоритм дій слідчого для надання доказового значення матеріалам журналістських й інших “неофіційних” розслідувань.

Другий спікер, заступник начальника 2-го відділу управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України підполковник поліції Олександр Мірковець, поділиться практичним досвідом використання слідчими підрозділами Національної поліції України публікацій у ЗМІ як приводів для початку досудового розслідування та первинної перевірки подібних матеріалів.

Третя спікерка, журналістка, авторка та ведуча телепроєкту “Злочин і покарання” Ольга Журавель, запропонує погляд на обговорювану проблематику з боку журналістської спільноти та їх очікування від взаємодії з правоохоронцями, а також розкаже про можливості журналістів збирати інформацію про ознаки кримінальних правопорушень, зокрема воєнних злочинів.

Модерувати захід буде професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС майор поліції Вікторія Рогальська. Запрошуємо усіх бажаючих долучатися за посиланням: https://bit.ly/lectorii2.

Інформаційний лист

 

 


316