Служити та опікати: представники ДДУВС взяли участь у капеланському навчанні

Новини університету

Нещодавно працівники кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь в інтерактивному заході для поліцейських капеланів у капеланському таборі «Maximum». Чому вони там навчилися – читайте далі.

У роботі капеланського табору «Maximum» взяли участь 38 представників правоохоронних органів з Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Серед інших дніпрян від нашої області були працівники кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – Борис Логвиненко, Світлана Рижкова й Роман Опацький.

Найбільшу групу складали поліцейські Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини з центрального органу управління Національної поліції та територіальних підрозділів.

Також участь взяли представники підрозділів ювенальної превенції та Служби судової охорони. Тренерами й наставниками для поліцейських виступили капелани різних релігійних конфесій, об’єднані діяльністю в громадське формування «Капеланський патруль».

«Під час заходу наші викладачі пройшли низку тренінгів й інтерактивних заходів. Це було спрямовано на розвиток навичок командної роботи, уміння злагоджувати поліцейських. А саме – на протидію професійному вигоранню, вміння реагувати на службовий стрес в умовах воєнного стану, для посилення довіри в колективі та з метою допомоги у сімейних відносинах. Все це – для того, щоб стресові ситуації в роботі не впливали на родину», – розповів професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Борис Логвиненко.

Щодо капеланської діяльності, то, за словами учасників тренінгу, учасники громадського формування «Капеланський патруль» допомагають поліцейським і в налагоджуванні діалогу з потерпілими чи правопорушниками, і в повсякденній діяльності між собою. Щось на кшталт психологічної підтримки, але нештатної.

Довідково: Капеланський патруль – це громадське формування капеланів, які надають морально-психологічну та духовну підтримку працівникам правоохоронних підрозділів Національної поліції, Служби судової охорони, Департаменту виконання кримінальних покарань та Державній службі з надзвичайних ситуацій.

 

 


424