Курсанти ДДУВС допомогли підготувати приміщення для прийому військових пацієнтів

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ допомогли лікарям та працівникам в підготовці одного з медзакладів Дніпра до прийому наших захисників.

Щодня в українських фронтових і тилових лікарів велика кількість роботи. Іноді вони стикаються з незначними пораненнями наших воїнів, проте вистачає і складних випадків. Специфіка кожної війни в тому, що на жаль багато військових та цивільних осіб набувають інвалідність. Їм допомагають повернутись до повноцінного життя в медичних закладах.

Вже більше місяця в рамках волонтерської ініціативи курсанти всіх факультетів та інституту Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ допомагають працівникам однієї з медичних установ Дніпра підготувати приміщення для прийому поранених воїнів. Днями вони знов завітали туди для надання допомоги.

Так, вони вже занесли туди ліжка, стійки для крапельниць, матраци, тумбочки та інші меблі. До речі, допомогли перемістити у нове приміщення й аптеку.

«Наші військові захищають нас на фронті, даючи можливість спокійно навчатися в мирному місті. Ми з однокурсниками відгукнулися на заклик допомогти обладнати приміщення для прийому поранених, аби вони там змогли повністю і якомога скоріше реабілітуватися до мирного життя. Це моя перша участь у такій ініціативі. Однак, якщо знов покличуть, поїду не вагаючись, тому що ті, хто проливали кров на фронті, повинні мати гідні умови. Головне – не забувати, завдяки кому ми можемо відвідувати заняття», – поділився думкою курсант ДДУВС Роман Падалка.

Війна ще триває, тож допомога медикам від студентів та курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ продовжуватиметься й надалі. Все для того, аби наші захисники якомога скоріше одужували.

 

 


205