Психологи ДДУВС надають допомогу внутрішньо переміщеним особам

Новини університету

Як опанувати себе під час кризи й підтримувати здоровий психічний стан у критичних умовах – ці та інші питання розглядали на тренінгу. Його провели психологи ДДУВС для курсантів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливими. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. Саме з метою допомоги в опануванні емоцій у кризових умовах, психологи Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ провели тематичний тренінг. На ньому проробляли формування навичок стресостійкості особистості в умовах війни.

У ньому взяли участь курсанти з числа внутрішньо переміщених осіб. Учасники тренінгу навчилися дихальним та психофізичним вправам.

Важливим елементом заняття був і аналіз чинників, індикаторів та реакцій на стрес, пошук конструктивних виходів зі стресових ситуацій.

«Такий підхід є вельми ефективним. У тренінгу використано вправи з тілесно-орієнтованої та арт-терапії. На тренінгу курсанти опановують сучасні техніки подолання стресу й методи впливу на психофізичний стан, відпрацьовують способи подолання стресу та правила надання першої психологічної допомоги. А це сприяє як підвищенню стресостійкості, так і покращенню психофізіологічного стану», – зазначила фахівчиня відділення психологічного забезпечення ВКЗ ДДУВС Аліна Городниченко.

За словами організаторів, під час тренінгу курсанти продемонстрували високий рівень мотивації, креативність та позитивну емоційність. Вони поділились особистим досвідом, власними враженнями щодо пережитого і шляхами подолання негативних емоцій та наслідків.

 

 


549