Обізнаність та освіченість: новий дитячий правовий квест у Запоріжжі

Новини «Академії поліції», Новини університету

Дізнатися про свої права і правильно їх зрозуміти допомогли школярам працівники запорізької «Академії поліції». Днями вони провели для них квест. Як усе пройшло – читайте в нашому матеріалі.

Правова наука – дерево, гілки – локації. Дерево, звісно ж, уявно. Саме таке незвичне заняття провели днями представники Запорізького центру первинної професійної підготовки поліцейських «Академія поліції» в Запорізькому академічному ліцеї №23. Слухачі академії підготували завдання для «гілок» – локацій квесту.

Перша гілка мала назву «Наша Конституція». Діти повинні були відповісти на десять запитань, присвячених Конституційному праву України. На другій локації школярі відповідали на запитання щодо різних ланок права. Третій пункт – із завданнями на логіку. Учням потрібно було відгадати анаграму, присвячену юридичним термінам. Четверта гілка була присвячена домедичній підготовці. Там учні вчилися збирати аптечку та користуватися турнікетами для зупинки кровотечі.

На п’ятій локації з яскравою назвою «Пес Патрон» навчали обережному поводженню з вибухонебезпечними предметами. А на останній – шостій – була «чорна скриня», де знаходились різні предмети, які учні мали відгадати за описом.

Оцінки команд підрахувало журі. Усі учасники гри отримали грамоти й подарунки.

«Людина від народження наділена правами, а після досягнення встановленого Законом віку набуває й обов’язки та несе відповідальність за свої дії. Тому кожен має бути обізнаним членом суспільства, знати норми права та статті Конституції України. Нинішні школярі – та рушійна сила, яка може здійснити перетворення на краще та збудувати нове майбутнє», – зазначив директор Запорізького центру первинної професійної підготовки поліцейських «Академія поліції» ДДУВС Микола Назаренко.

 

 


336