ДДУВС і «Студентська весна»: свято творчості та міці

Новини університету

У Дніпрі відбувся щорічний міжвишівський фестиваль самодіяльної творчості «Студентська весна – 2023». Вже традиційно серед учасників – Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ.

У зв’язку з новими реаліями, творчий конкурс дещо змінив свій формат: головною темою вечора стало єднання молоді та волонтерство серед студентів. Окрім самих номерів, навчальні заклади підготували відеоролики, у яких презентували волонтерську діяльність вишів у період повномасштабного вторгення.

«Ми знаємо, що студентська спільнота кожного з університетів міста об’єдналася та плела сітки, виготовляла свічки, збирала кошти, закупала амуніцію та автівки, ставала свідомими учасниками волонтерського руху. І ми цим пишаємося! На зло сьогоденню та ворогові, як протидія окупації, загарбництву та мрії рф знищити нашу культуру, ми вирішили проводити «Студентську весну» під символічним гаслом «Творчий контрнаступ», – відзначила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

Вражати творчим підходом та яскравими талантами на сцені міського Палацу дітей та юнацтва зібралися команди із 9 закладів вищої освіти. Оцінювала учасників суддівська четвірка: волонтери, актори та учасники «Ліги сміху» Володимир Борисов і Дмитро Голубєв, засновник Благодійного фонду «Globa22» Олексій Савчук та співачка, півфіналістка проєкту «Х-Фактор» Ксенія Башибулар.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представляла студія творчого руху «eSTeD» під гаслом «До перемоги – тільки разом!». Загалом до виступу долучилося 13 здобувачів: двоє студентів ННІ права та інноваційної освіти, вісім курсантів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції та троє вихованців факультету превентивної діяльності. Публіка побачила одразу три вокальні номери, доповнені перфомансом балету, неповторним світловим шоу та авторським відеорядом.

Так, із піснею «Вишиванка» виступили вокалістки Ксенія Граур та Юлія Рижко. Ніжний український спів дівчата доповнили традиційними народними костюмами, а завдяки неоновим ниткам на сцені видовищно ожив стародавній обряд вишивки та плетіння.

Про силу, мужність та витримку українського народу заспівала Світлана Гусєва. Курсантка виконала пісню «Незламна» авторства Люсі Кави.

Своє бачення чуттєвої та переможної «1944», із якою Джамала підкорила «Євробачення-2016», представили Юлія Рижко та Богдан Бражний, зірвавши бурхливі оплески глядачів.

Не лише бездоганним виступом, але й швидкістю зміни образів вражали публіку дівчата-танцівниці: Аміна Гулак, Єлизавета Лісова, Мілана Волик, Анна Івоніна, Анастасія Коваль та Марія Кара. Балет супроводжував усі три виступи вокалістів. Готували команду творчі керівники студії, фахівчині відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи ВКЗ ДДУВС Ірина Григорович та Ольга Кузіна.

«На підготовку мали всього два тижні, а основну ідею виступу чудово озвучив один із наших курсантів: «Який я радий, що живу в Україні, і нас не навчили боятись». Вважаю, що команда впоралася на «відмінно» – адже ми єдині, хто почув від журі купу компліментів щодо постановок, костюмів, відеоряду та рівня виконання», – зазначає Ірина Юріївна.

Нагадаємо, що конкурс має призовий фонд, який традиційно розподіляють між 4-ма переможцями: володарами Гран-прі, І, ІІ та ІІІ місць. Метою грошового призу завжди був розвиток студентської самодіяльної творчості: призери могли витратити його на пошиття нових костюмів, покупку інструментів чи то ремонт приміщення для репетицій. Втім, цього року кошти вирішили віддати на благодійність – а саме, придбати автомобіль для потреб Збройних Сил України.

А от самі учасники отримали на згадку не лише дипломи, а й символічний подарунок – розмальовані тубуси від снарядів. Ім’я переможця цьогорічної «Студвесни» оголосять вже незабаром, після процедури жеребкування.

 

 


403