«Ні» булінгу: Запорізька «Академія поліції» провела інтерактивну лекцію для дітей

Новини університету

Тема булінгу в освітньому середовищі – одна з найактуальніших для школярів напередодні нового навчального року. Тож слухачі та працівники Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» ДДУВС, члени ЗОМГО «Молодіжна поліцейська академія» організували тематичний інтерактивний захід, присвячений даній проблематиці. Лекцію провели у дитячій бібліотеці №4 ім. В. Гнаровської.

Для пояснення самого явища булінгу, його різновидів та ознак слухачі Центру підготували мультимедійну презентацію. Наголошували для усіх присутніх: втручання та переривання цього процесу є найбільш дієвим саме на ранніх стадіях. А отже – важливо помічати цькування в колективі, вміти та знати, як правильно йому протидіяти.

Серед відвідувачів лекції – діти та підлітки різного віку, постійні читачі бібліотеки. Вони уважно слухали поліцейських, активно розпитували про особливості професії та із захопленням приміряли амуніцію. Деякі навіть поділилися, що вже мріють стати правоохоронцями, аби у майбутньому допомагати людям.

Організатори відзначають: просвітницькі бесіди є досить дієвим способом попередити булінг та забезпечити своєчасне реагування у разі його появи. Проведений захід оцінюють як результативний, тож вже чекають нових зустрічей із маленькими запоріжцями.

 

 


227