Табірний збір – гарт перед навчанням та майбутньою службою

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ урочисто відкрили табірний збір. Курсантів привітав ректор Олександр Моргунов.

На відкриття табірного збору зібралися понад 350 курсантів разом із рідними. Вчорашні школярі протягом декількох тижнів проходитимуть поліцейську підготовку на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Захід розпочався з урочистого виконання Державного Гімну України, а рівно о 9:00 традиційно всі присутні стоячи вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

З вітальним словом до першокурсників звернувся ректор ДДУВС полковник поліції Олександр Моргунов.

«Хочу привітати всіх першокурсників у нашій дружній родині. Приємно, що ви вирішили свій подальший життєвий шлях зв’язати з Національною поліцією. Впевнений, що в такі непрості часи ви свідомо прийняли рішення служити народу України та захищати нашу Батьківщину. У стінах ДДУВС ви зможете розвиватися інтелектуально й професійно, брати участь у наукових заходах. Ви вливаєтесь у колектив стройового бойового підрозділу. Ті знання й вміння, які ви отримаєте під час табірного збору, дадуть вам можливість впевненіше почувати себе і на вулицях нашого міста. Вже за два тижні ви зможете отримати перші навички захисту не тільки себе самих, але й громадян, які поруч. Разом із вами ми зможемо гідно підготуватися до того, аби боронити Україну. На сьогодні підрозділи Національної поліції потребують висококваліфікованих працівників. Тож для вас найголовніше бойове завдання на сьогодні – це навчатися, а в нашому університеті для цього є все необхідне», – зазначив Олександр Моргунов.

Курсантів привітав й проректор ДДУВС генерал поліції третього рангу Сергій Коміссаров.

«Ви можете стати навіть керівниками, все це у вас попереду. Для цього потрібно зробити все можливе, щоб ті знання, які сьогодні будуть надані вам, ¬– допомогли у службі вже завтра. Бажаю вам натхнення, успіхів, хай вас береже Бог і янгол-охоронець!», – сказав Сергій Коміссаров.

Протягом табірного збору першокурсники готуватимуться до подальшого навчання. Такий спецкурс проходить з метою максимальної підготовки хлопців та дівчат до курсантського життя.

Також під час збору першокурсники отримають загальне уявлення про теорію й основи фізичної і стройової підготовки. Вони вивчатимуть підготовчі дисципліни, що знадобляться їм у майбутній службі, а також здобудуть психологічну підготовку у комплексі із тімбілдінгом, що дасть можливість легко налагодити контакт у колективі. Завершиться курс 31 серпня 2023 року.

 

 


286