Захист для військових: курсанти ДДУВС сплели нову маскувальну сітку

Новини університету

Волонтерство «нон-стоп» – принцип курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Здобувачі вищої освіти не лише доєднуються до міських благодійних ініціатив, але й активно ініціюють власні.

Створити захисний «щит» для військових вирішили курсанти 2 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Процес виготовлення поділили на три етапи: збір матеріалів, їхня підготовка та безпосередньо плетіння. Усі необхідні тканини здобувачі приносили просто з дому.

«Головним критерієм виступив колір: тканина мала бути у зелених тонах, найпоширенішим став колір хакі. Деякі змогли принести матеріали із тактичними візерунками. Інший важливий момент – тканина мала бути натуральною та легкою, аби виріб не обтяжував військових у процесі використання», – розповідає курсантка Аріна Кадірова.

Плетіння розгорнули на свіжому повітрі, просто на території університету. Основу закріпили на деревах, аби зручніше та якісніше вплести тканинні смужки. Білий колір курсанти вирішили не додавати: всім серцем вірять у швидку Перемогу, тож мають надію, що взимку сітка вже не знадобиться.

Учасники одноголосно стверджують: під час плетіння відчули моральне піднесення та зміцнення патріотичного духу. Зусиллями 165-ти майбутніх правоохоронців вдалося завершити готовий виріб – сітку розмірами 6 на 8 метрів. Її якнайшвидше передадуть у зону бойових дій, аби надійно замаскувати наших бійців від очей ворога.

 

 


240