Компанія TetraTech навчатиме українських поліцейських новітнім технологіям розмінування та пошуку поховань

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулась зустріч ректора Олександра Моргунова та керівників структурних підрозділів з представниками американської компанії TetraTech. Вони обговорили варіанти співпраці щодо навчання викладачів ДДУВС у рамках нової програми.

Компанія TetraTech надає Україні допомогу у розмінуванні територій, виявленні й знешкодженні протипіхотних мін, боєприпасів, саморобних пристроїв тощо.

За словами експертів компанії, для розмінування територій України знадобиться тривалий час, але прогрес не стоїть на місці – отже технології ліквідації мінних полів удосконалюються.

TetraTech запланували навчання для українських поліцейських, серед яких – й викладачі ДДУВС. Спеціалісти презентували технології ідентифікації вибухових предметів (та їх залишків), а також пошук масових поховань за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Ректор Олександр Моргунов акцентував увагу присутніх на тому, що ДДУВС вже має плідний досвід роботи з TetraTech, і така допомога та навчання стане поліцейським та військовим у нагоді: після проходження навчання викладачі ДДУВС зможуть допомагати у розмінуванні та пошуках.

 

 


265