У ДДУВС розпочались курси підвищення кваліфікації для майбутніх офіцерів освітнього середовища

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ стартувало навчання для працівників поліції, які будуть нести службу у закладах освіти. Участь у навчанні беруть 102 поліцейських від ГУНП в Дніпропетровській області (62 особи) та ГУНП в Луганській області (40 осіб).

Під час зустрічі до працівників поліції звернувся ректор ДДУВС Олександр Моргунов. Він зазначив, що за безпеку дітей має відповідати спеціально підготовлена особа, яка пройшла ретельний відбір та спеціалізоване навчання, адже офіцер Служби освітньої безпеки – це фаховий посадовець, який разом з адміністрацією навчального закладу відповідатиме за весь комплекс безпекових заходів.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Володимир Богоніс наголосив на тому, що по закінченні підвищення кваліфікації поліцейські у школах будуть прикладом для учнів та мають створити для них мотивацію ставати правоохоронцями.

До проведення занять залучено 24 науково-педагогічних працівника університету. Після опанування теоретичної частини та складання підсумкового іспиту слухачі будуть направлені для практичного стажування у закладах освіти.

Підвищення кваліфікації на базі ДДУВС розпочато на виконання протоколу наради Кабінету Міністрів України від 06.12.2023 року про безпеку закладів освіти, рішення спільної наради керівництва Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України від 20.12.2023 року.

 

 


352