Практичні заняття з елементами поліцейського квесту

Новини університету

Захід організовано кафедрою економічної та інформаційної безпеки ДДУВС. Здобувачі відпрацювали особливості роботи «Лінії 102» та основних інформаційних ресурсів Національної поліції.

У рамках дисципліни «Інформаційне забезпечення професійної діяльності» курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ вивчають роботу Інформаційного порталу Національної поліції України, інформаційно-комунікаційної системи ЦУНАМІ, Арсенал, ОДК, Оріон тощо.

Здобувачі отримують знання шляхом використання інформаційно-технічної платформи комплексних навчань «Лінія 102», частина якої є емулятором інформаційно-телекомунікаційної системи «ЦУНАМІ», який розроблено авторським колективом кафедри економічної та інформаційної безпеки ДДУВС. Курсанти знайомляться з системою під час розгляду теми «Навчальна інформаційно-технічна платформа комплексних оперативно-тактичних навчань «Лінія 102».

Під час практичного заняття курсанти опанували навички використання емулятора системи ЦУНАМІ під час реагування на повідомлення громадян. Протягом заходу вони відпрацьовували ролі заявників, створювали електронні «картки 102», працювали на навчальних робочих місцях диспетчерів Ситуаційних центрів ГУНП, виконували надіслані електронні завдання в якості груп реагування патрульної поліції, готували електронні звіти та вчились прикріплювати до звіту фото- та відео підтвердження, приймали та коригували електронні звіти на навчальних робочих місцях чергових районних відділів поліції.

Завдяки практичному заняттю було покращено знання з функціонування системи ЦУНАМІ та проходження інформаційних потоків під час реагування на звернення громадян від дзвінка заявника до розміщення зібраних первинних матеріалів про подію у підсистемі «Єдиний облік» Інформаційного порталу Національної поліції.

 

 


132