Курсанти ДДУВС несуть службу із охорони державного кордону України

Новини університету

Курсанти виконують завдання із забезпечення публічної безпеки і порядку під час дії воєнного стану на території Чернівецької області.

З метою виявлення фактів незаконного перетину державного кордону в межах контрольованого прикордонного району курсанти беруть участь у проведенні профілактичних та фільтраційних заходів, відпрацюванні території обслуговування, перевірці транспортних засобів, а також у виявленні та затриманні організаторів, які здійснюють супровід та перевезення осіб за грошову винагороду.

Особливу увагу під час несення служби акцентовано на виявленні осіб чоловічої статі призовного віку, які мають намір незаконно перетнути державний кордон; військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини, а також осіб, які не можуть пояснити мету свого перебування в контрольованому прикордонному районі.

За результатами виявлення правопорушників та організаторів незаконного перетину державного кордону приймається рішення щодо притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності зі складанням відповідної процесуальної документації.

 

 


111