Психолог ДДУВС взяла участь у тренінгу щодо технологій визначення потреб дітей

Новини університету

Аліна Городниченко взяла участь у триденному тренінгу «Технології визначення потреб дітей та значення їх задоволення для попередження ризиків розвитку складних життєвих обставин у сім’ї», який проведено в Києві.

У заході взяли участь психологи Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Тренінг проведено з метою формування навичок виявлення потреб здобувачів вищої освіти та впровадження основних технік і методів задоволення потреб, попередження негативних ситуацій в освітньому та сімейному середовищі.

Навчання спрямовано на розуміння та задоволення базових емоційних потреб, що особливо важливо в часи соціальної та емоційної нестабільності, зокрема у воєнний час.

На тренінгу розглянули основні емоційні потреби учасників – прийняття, приналежності, довіри тощо і навчилися досліджувати потреби інших, розуміючи важливість особистих кордонів і безпеки для розвитку стабільних і здорових стосунків.

У результаті проведення тренінгу учасники отримали знання про важливість задоволення емоційних потреб та опанували практичні техніки, які можна застосовувати для покращення свого емоційного стану та самодопомоги.

Досвід практиків надалі буде впроваджено в діяльність відділу психологічного забезпечення ДДУВС та застосовано на практиці.

 

 


118