Курсанти ДДУВС відвідали мистецькі виставки Дніпра

Новини університету

Нові роботи дніпровських митців курсанти переглянули у галереї «Артсвіт» та Дніпропетровській обласній дитячій бібліотеці.

Першою стала виставка «Обійми» – унікальна мапа-пазл України, створена з ляльок-мотанок. Її виготовили близько 60 майстринь із різних куточків країни: кожна лялька є втіленням традицій та культури окремого регіону. За задумом, вони формують мозаїку української єдності та різноманітності.

Як стверджують здобувачі, цей захід став для них не лише культурним відкриттям, а й глибоким особистісним досвідом. Окрім споглядання витворів мистецтва, вони почули історії самих майстринь, поринули у їхнє бачення сучасної української культурної спадщини.

Не оминули курсанти і виставку «Обірваний край», яку представила харківська художниця Тетяна Пухнавцева. Експозиція поєднує кілька серій, в кожній з яких роботи виконані у різних графічних техніках – малюнок, лінорит, вишивка, рельєф. Є й об’єкти лендарту.

У ДДУВС переконані, що мистецтво є важливим елементом у формуванні професійних та моральних цінностей майбутніх правоохоронців. Тож культурна освіта набуває великого значення у процесі підготовки працівників поліції.

 

 


97