Освітньо-професійна програма «Психологія» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 053 «Психологія»

Новини університету

Освітні компоненти, які розкривають унікальність освітньої програми це: «Військова психологія», «Соціально-психологічна підтримка діяльності психолога в силових структурах», «Психологія стресу», «Основи психореабілітації», «Психологічна допомога у надзвичайних ситуаціях», «Психологія соціальної роботи».

Метою освітньо-професійної програми є підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців, які володіють концептуальними науковими та практичними знаннями, здатних до критичного осмислення теорій, принципів, методів i понять у сфері професійної діяльності психолога, необхідному для розв’язання складних спеціалізованих задач i практичних проблем як у сфері загальної професійної діяльності психолога, так і специфічного психологічного супроводу діяльності сектору безпеки, оборони та кризових ситуацій.

Програма забезпечує вивчення специфіки теоретичної психології та практичної діяльності психолога в сфері юриспруденції та в силових структурах; опанування сучасних технологій та процедур здійснення психологічного дослідження, психодіагностичного обстеження особистості, а також актуалізує систему професійної самоосвіти та особистісного зростання особистості здобувача. Набуті у такий спосіб компетентності можуть бути застосовані у різних сферах i галузях суспільно-професійного практикування, що підвищує конкурентоспроможність фахівця на загальнонаціональному ринку праці.

Програма передбачає практичну підготовку в Управлінні національної поліції, військових частинах, в центрах психологічної допомоги, медичних закладах, центрах психологічної реабілітації та освітніх закладах.

Випускники спеціальності 053 «Психологія» першого (бакалаврського) рівня можуть працювати в наступних закладах:

⦁ соціальних службах;

⦁ центрах психологічної допомоги;

⦁ військових частинах;

⦁ медичних закладах;

⦁ центрах психологічної реабілітації;

⦁ освітніх закладах.

Посади, які можуть займати наші випускники: корекційний психолог; психолог-консультант; психолог з реабілітаційної допомоги; фахівець в службі телефону довіри з надання психологічної допомоги; військовий психолог.

 

 


107