«Право бути собою»: представники ДДУВС взяли участь у онлайн-конференції

Новини університету

Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у конференції з нагоди першої річниці Гендерного центру Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» «Право бути собою».

Захід організовано за підтримки Структури ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) у межах проєкту «EU4Recovery – посилення спроможності громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу, що впроваджується Програмою розвитку Організації Обʼєднаних Націй (ПРООН) в Україні за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Структури ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок – ООН Жінки.

Вітальною промовою до учасників заходу звернувся ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Володимир ОНИЩЕНКО. До вітальних слів долучилися представники міжнародних організацій, багатьох інституцій та регіонів. Модератором конференції виступила заступниця декана факультету філології, психології та педагогіки з освітньої та виховної роботи, доцент кафедри українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат філологічних наук, доцент Ірина ДЕНИСОВЕЦЬ.

В онлайн форматі взяли участь представники ДДУВС: помічник ректора державного університету з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Лариса НАЛИВАЙКО; заступник директора Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти, кандидат юридичних наук, доцент Лілія МЕЖЕВСЬКА; старший науковий співробітник навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, кандидат юридичних наук, доцент Цагік ОГАНІСЯН; завідувач Навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем забезпечення протидії організованій злочинності та корупції, доктор юридичних наук, професор Віта КОНОНЕЦЬ; завідувач відділення соціально-гуманітарної роботи, підполковник поліції Наталія КАРНАУХ; ад’юнкти Тетяна БАДАЛОВА та Юлія ТКАЧ.

Учасники заслухали звіт за перший рік діяльності гендерного центру завідувачки Гендерного центру Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олени ДУБИНКИ. Зокрема було представлено проєкт «Амбасадори Гендерного центру Полтавської політехніки», до слова запросили начальника сектору забезпечення діяльності управління патрульної поліції в Полтавській області Департаменту патрульної поліції, членкиню Правління Української асоціації представниць правоохоронних органів Наталію НОВІКОВУ. Крім того, для учасників конференції провели тренінг на тему «Право бути собою» та показали фільм від руху HeForShe «Стереотипи не вирішують за тебе». За результатами спільної роботи та активних дискусій учасники узагальнили напрацьовані ідеї, плани та перспективи під час мережування.

 

 


141