Курсанти ДДУВС вивчають російсько-українську війну через твори митців

Новини університету

З метою національно-патріотичного виховання курсантам представлено книги «Гвардія Наступу. Самовидець» Тимура Нагалевського та «Перерваний політ» Миколи Анацького. Також здобувачі переглянули оскароносний фільм «20 днів у Маріуполі».

Стрічку зроблено у співробітництві Associated Press та американських документалістів з Frontline. Матеріал відзнято командою українського журналіста Мстислава Чернова під час перших днів облоги Маріуполя.

«Документальні свідчення про життя в облозі та жахливі злочини росіян викликають глибоке співчуття до усіх жертв конфлікту. Цей фільм є важливим джерелом для розуміння тих подій, які відбуваються сьогодні в Україні», – коментують майбутні правоохоронці.

Курсанти ознайомилися з літературно-художнім романом Тимура Нагалевського: кажуть, у ньому прослідковується поєднання реальних історичних подій із польотом фантазії самого письменника. Також переглянули фотокнигу Миколи Анацького – він документував історію та діяльність загиблого очільника МВС Дениса Монастирського.

 

 


100