Превенція суїциду: викладачка ДДУВС доєдналася до тренінгу з гейткіпінгу

Новини університету

Старша викладачка кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності ДДУВС Катерина Мітченко взяла участь у 5-денному тренінгу для тренерів «Превенція суїциду в громадах. Навчання гейткіперів».

У ході занять учасниками розглянуто теми психосоціальної першої допомоги, підтримки та кризового лідерства. Метою тренінгу є не лише підвищення кваліфікації, а й отримання ґрунтовних знань для проведення тренінгів з гейткіпінгу – спілкування з особами, які мають суїцидальні думки.

За словами Катерини Мітченко, дослідження вітчизняних та світових науковців свідчать про тривожну тенденцію зростання кількості самогубств в умовах тривалого стресу під час війни. Тож ця проблема потребує негайного та комплексного вирішення, яке включає не лише роботу фахівців із психічного здоров’я, але й активну участь громади.

«Навчання гейткіпінгу – це важливий крок у запобіганні самогубствам. Кожна людина, яка володіє знаннями та навичками спілкування з людьми, що страждають від суїцидальних думок, здатна врятувати життя», – переконана викладачка.

Тренінг організовано Університетською клінікою Акерсхус (Норвегія) та Центром психічного здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія» у рамках проєкту «Міжвідомча співпраця у сфері охорони здоров’я».

 

 


111