Вибори на пост голови студентсько-курсантського органу самоврядування

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулися вибори на пост голови студентсько-курсантського органу самоврядування.


самоврядування - вибори на пост голови студентсько-курсантського органу

 

Згідно ст. 40 Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 року, студентське самоврядування є невід’ємною частиною громадського самоврядування навчальних закладів; це право і можливість студентів та курсантів вирішувати питання навчання і побуту, захисту прав та інтересів, а також брати участь в управлінні вищим навчальним закладом.

Для обрання голови студенсько-курсантського органу самоврядування кожен факультет представив по дві кандидатури: факультет № 1 – Обитоцька Марія та Твердохлібов Ігор, факультет № 2 – Мінченко Павло та Щербань Олександр, факультет № 3 – Фоменкова Катерина та Гошуляк Юлія, факультет № 4 – Южека Роман та Кропова Надія. Шляхом відкритого голосування було обрано лічильну комісію та секретаря, який слідкував за регламентом під час ознайомлення представлених факультетами кандидатів зі своїми передвиборними програмами. Під час ознайомлення з кандидатами та їх планами щодо удосконалення життя університету, делегати від кожного факультету мали змогу задати питання представленим кандидатам про їх бачення організації навчального процесу, дозвілля, побуту, працевлаштування.

Після проведення голосування, лічильна комісія підрахувала кількість голосів за кожного з кандидатів. За більшістю голосів перемогу у виборах голови студентсько-курсантського органу самоврядування отримала курсант 3-го курсу факультету № 3 – Фоменкова Катерина.

Вітаємо переможця та бажаємо успіхів у становленні органу самоврядування!

 

Звернення голови студентсько-курсантського органу самоврядування ДДУВС:

 

самоврядування

Шановні курсанти та студенти!

Дякую Вам за надану мені честь та Вашу довіру обіймати пост голови студентсько-курсантського органу самоврядування ДДУВС. Я повністю усвідомлюю всю відповідальність, яка лягла на мої плечі та запевняю, що зроблю все, що від мене залежить задля вирішення наявних проблем та вдосконалення багатьох моментів життя університету.

Створення нового – завжди нелегкий шлях. Але з гідною командою та об’єднавшись ми зможемо подолати усі перешкоди, створити усі вимоги для подальшого функціонування та розвитку студенсько-курсантського органу самоврядування.

В нашому університеті поєдналися дві форми підготовки майбутніх юристів – студентів та курсантів. Пріоритетним завданням моєї діяльності вважаю об’єднання всіх ініціативних учасників університетського життя для створення гідної команди. Тільки об’єднавшись ми зможемо створити міцний фундамент для функціонування усіх галузей діяльності та всебічного розгляду і вирішення питань з життя університету.

Найближчим часом планується проектування Положення студентсько-курсантського органу самоврядування, буде створена програма з напрямками діяльності органу та план зі втілення цих напрямків у життя. Робота органу самоврядування проводитиметься гласно. Зі всіма новинами та досягненнями кожен зі студентів та курсантів зможе у подальшому ознайомлюватись та надавати пропозиції щодо вирішення наявних питань.

Беручись до такої відповідальної місії треба перш за все пам’ятати, що Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ – це наш дім, тому відноситись ми повинні до нього з любов’ю та повагою.

Ще раз дякую за Вашу підтримку!

 

З повагою, Фоменкова Катерина


986