Першокурсниця Олександра Козак – переможниця всеукраїнського конкурсу читців

Новини університету, Творчість

11 декламаторів із силових структур та вишів МВС конкурували в Шевченківських читаннях. З нагоди 204-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря у Національній академії внутрішніх справ відбувся конкурс читців. Переконливу перемогу здобула курсантка 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ДДУВС Олександра Козак.

У заході взяли участь Голова Національної поліції України Сергій Князєв, директор Інституту літератури ім. Т.Шевченка НАН України Микола Жулинський, курсанти та студенти вишів МВС України, працівники та військовослужбовці Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України та Національної гвардії України.

Участь у конкурсі брали курсанти та студенти різних вищих навчальних закладів України, пов’язаних з діяльністю правоохоронних органів і безпекою життєдіяльності. Читання супроводжувалися виступами музичних колективів Національної академії внутрішніх справ та солістів ансамблю Державної прикордонної служби.

Оцінювали декламування заступник начальника Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності Міністерства внутрішніх справ України Василь Кобко, заступник начальника управління гуманітарної роботи Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС Валентина Єсипова, начальник Центру культури та мистецтв МВС України Віталій Чулканов та Заслужений артист України Валерій Астахов.

Олександра Козак

Переконливу перемогу у конкурсі здобула Олександра Козак, курсантка 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ДДУВС. Олександра читала емоційно, проникливо, вкладаючи душу, саме щирістю і завоювала серця журі.

«Я перейнялася саме історією наймички. За часів Шевченка це була не перша і не остання історія жінки, яка не могла забезпечити себе і свою дитину, не могла жити поруч зі своєю дитиною. А жити поруч все життя і не мати можливості навіть сказати: «Я тебе люблю» – це дуже важко. Хоч я і молода, але розумію це. Я вивчила цей уривок за – три години. Декламую вірші часто, тому для мене це не складно, вчила і набагато довші уривки», – розповідає курсантка ДДУВС Олександра.

У рамках читань також відбулася презентація факсимільної копії бібліографічного раритету – оригіналу «Кобзаря» 1840 року з літфонду Інституту літератури НАН України. Видання було вручено кожному учаснику. Нагородив переможців Шевченківських читань глава Нацполіції України Сергій Князєв.

Олександра Козак – переможниця всеукраїнського конкурсу читців

Вітаємо Олександру з перемогою, бажаємо побільше натхнення та нових творчих злетів!

Першокурсниця Олександра Козак – переможниця всеукраїнського конкурсу читців

 

 


1 561