Фахівець ДДУВС надав експертні коментарі у рамках дискусії

Новини університету

Нещодавно відбулася публічна дискусія щодо проблематики отримання компенсації за майно (житло), яке було пошкоджене або зруйноване через збройний конфлікт на Сході України. Захід організований Агентством ООН у справах біженців та ГО «Десяте квітня».

Участь у дискусії взяли близько 50 учасників, серед яких – службовці органів державної влади та місцевого самоврядування, а також представники міжнародних організацій: Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (OSCE SMMU), Офісу ООН з координації гуманітарних справ ООН (OCHA), Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Норвезької ради у справах біженців (NRC), Данської ради у справах Біженців (DRC-DDG), Польської гуманітарної акції тощо.

Дискусія стала черговим етапом співпраці університету з міжнародними та національними організаціями в частині забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб та відновлення прав осіб, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на Сході.

У листопаді 2020 співробітники Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу ВПО та забезпечення гендерної рівності взяли участь у наданні оцінки проблематики отримання компенсації за майно (житло), яке було пошкоджене або зруйноване через збройний конфлікт. Представив експертні висновки завідувач Навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності Олексій Бочковий.

За результатами публічної дискусії було вирішено консолідувати спільні зусилля для підготовки законодавчих актів, які сприятимуть реалізації механізму відшкодування втраченого (пошкодженого) житла через збройний конфлікт на сході України, а також забезпечити реалізацію права внутрішньо переміщених осіб на житло.

 

 


529