Запустити стартап: конкретні рекомендації надали студентам ДДУВС практики

Новини університету

Тренінг-семінар «Прийняття рішень щодо створення нового бізнесу» для студентів за спеціальністю «Економіка» та «Менеджмент» пройшов у форматі ZOOM-конференції у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Модератором заходу стала доцентка кафедри аналітичної економіки та менеджменту Зоя Калініченко.

Серед запрошених спікерів – голова правління громадської організації «Товариство інтелектуальної власності», спеціаліст з інтелектуальної власності та ризик-менеджменту Ірина Агієнко, а також спеціаліст з вирішення проблем підприємницької діяльності та фінансового бізнесу Інна Власенко.

Участь у семінарі також взяли викладачі кафедри аналітичної економіки та менеджменту Наталія Протопопова, Ганна Разумова, Євгенія Коваленко-Марченкова, Ольга Кубецька, Надія Фісуненко, Олена Оскома.

У рамках тренінгу студенти дізнавалися про особливості створення стартапів та в цілому ризикове підприємництво.

Як підкреслили фахівці-практики Ірина Агієнко та Інна Власенко, ринково успішною стає лише невелика частка бізнесменів-інноваторів, що за різними оцінками складає від 10% до 20%. Так, Ірина Агієнко показала на конкретних прикладах помилки при впровадженні різних інтелектуальних продуктів: товарних знаків, фірмових найменувань, авторських прав, цифрового електронного підпису.

У ході заняття спікери продемонстрували, як відбувається розроблення та виведення стартап-проєкту на ринок, як здійснюється аналіз ризиків і заходи з просування пропозиції. Зокрема, надали студентам конкретні покрокові рекомендації щодо розроблення, ринкового впровадження та маркетингового управління інтелектуальними продуктами.

 

 


642