Діяльність Уповноваженого ВРУ з прав людини. У ДДУВС проведено просвітницький захід

Новини університету

Лекція на тему «Право на особисту недоторканність та його захист в діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ для курсантів факультету превентивної діяльності.

Захід відбувся в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Спікером виступила регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області Тетяна Кокшарова. Учасницею стала Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку Таня Байєр.

З вітальним словом до присутніх звернулася проректор ДДУВС Лариса Наливайко. Вона зазначила, що у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ вже відбувся ряд заходів, присвячених Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».

«Наш заклад освіти має активну позицію у сфері захисту прав людини. Важливо, що сьогодні буде зроблено акцент саме на праві людині на свободу та особисту недоторканість. Переконана ця лекція буде інформативною та стане логічним доповненням усіх тих заходів, які вже були проведені в нашому університеті у рамках акції», – сказала вона.

Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку пані Таня Байєр зазначила, що її участь у заході не є випадковою, адже акція «16 днів проти насильства» є знаковою не тільки для України, а й для усієї світової спільноти в цілому.

Пані Тетяна Кокшарова розпочала свою презентацію з роз’яснення законодавчих гарантій забезпечення права особи на свободу та особисту недоторканність.

Також у ході лекції курсанти дізналися про права та обов’язки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, порядок та підстави звернення до нього.

Спікер зупинилася і на роз’ясненні функцій та місії Національного превентивного механізму, який в Україні існує за моделлю Омбудсман +.

Більш детально обговорили тему порушення прав людини в місцях несвободи.

Наприкінці лекції відбулася сесія питань-відповідей. Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області Тетяна Кокшарова презентувала університету посібники з основ національного превентивного механізму.

 

 


642