Діяльність психолога в силових структурах

Новини університету

За такою темою для студентів-психологів ННІ права та інноваційної освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ було проведено гостьову онлайн-лекцію за участю старшого психолога відділення кадрового забезпечення полку поліції особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції Максима Горбенка.

До заходу долучилося 80 учасників – студенти-психологи різних курсів, а також викладачі кафедри психології та педагогіки. Лекція пройшла в рамках вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності».

Під час лекції Максим Горбенко розповів про основні напрями діяльності психолога в силових структурах, а також про типовий робочий день штатного психолога в полку поліції особового призначення. Після чого продемонстрував на конкретному прикладі, як проводиться психологом інструктаж, розповів про проведення лекційних занять в структурі МВС, про застосування психодіагностичних методик при підборі персоналу в силові структури, про інші форми та методи надання психологічної допомоги працівникам поліції.

«Психолог – це помічник у встановленні комунікації між керівником та підлеглими, між працівниками поліції та цивільними особами», – зауважував Максим Горбенко.

Лекція викликала велику зацікавленість з боку слухачів. У студентів-психологів була можливість отримати ґрунтовні відповіді на свої запитання від досвідченого фахівця-практика.

 

 


757